• S organistom o organe pri organe

          • História poúča, výtvarné umenie obohacuje dušu človeka, hudba povznáša. Toto všetko sme si so žiačkami 1.ZB dopriali  formou zážitkového vyučovania v areáli  Mestského hradného komplexu v Kremnici dňa 29.1.2020. O histórii v spojení s architektúrou, sochárstvom a maliarstvom nám veľmi zaujímavo rozprávala pani lektorka. S nadšením  sme si v jej sprievode pozreli všetko, čo sa  v areáli vidieť dá. Záver patril dominante areálu – Kostolu sv. Kataríny. Tu nás čakal Mgr.art.Marek  Dietrich, ktorý nám porozprával o tajomstvách  kráľovského hudobného nástroja, ukázal nám, ako organista na organe hrá,  umožnil nám vychutnať si bohatstvo tónov malým organovým  koncertom určeným len nám. Čo nás zaujalo najviac? „..že organ má 3640 píšťal, ...vidieť organistu pri hre, keď hrá obomi rukami a ešte aj nohami na pedáloch,...výhľad z veže Kostola sv. Kataríny,...“ Čo bol najsilnejší vnútorný zážitok? „...organová hudba,...ako vedel na organe úžasne hrať,...náš spoločný spev v kruhu pod klenbou kostola a počúvanie nášho hlasu, ako v priestore doznieva.“

          • Voľné miesta na našej škole

          • Učiteľ matematiky a informatiky

            Termín nástupu: 02.03. 2020

            Miesto výkonu práce: Súkromná stredná odborná škola pedagogická EBG, elokované pracovisko Žiar nad Hronom 

            Kvalifikačné predpoklady: VŠ vzdelanie II.stupňa podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Zoznam požadovaných dokladov: Žiadosť, profesijný životopis, doklady o vzdelaní, vyhlásenie o bezúhonnosti, súhlas so spracovaním osobných údajov.

            Mailový kontakt: martazacharova7@gmail.com, tibor.surovy@ebgbr.sk 

            Telefonický kontakt: 0948 671 608, 0904 379 394

          • Ako sa z našich stali cudzí

          • Do galérie Ako sa z našich stali cudzí boli pridané fotografie.

            V dňoch 3.a 4.12. sme v našej škole slávnostne otvorili putovnú výstavu „Ako sa z našich stali cudzí“, ktorej zámerom je prevencia radikalizácie mladých ľudí a zdôraznenie potreby dodržiavania ľudských práv. Výstavou sprevádzajú študenti našej školy - účastníci študijnej cesty v Chorvátsku a Bosne a Hercegovine, ktorú realizovalo Centrum pre európsku politiku.

          • Remember November

          • Do galérie Remember November boli pridané fotografie.

            V rámci projektu Študenti po stopách totality: (p)O revolúcii, ktorý sa tematicky zameriava na 30. výročie Nežnej revolúcie si študenti 3. ZB pripravili interaktívne divadelné predstavenie. Ďakujeme za skvelý výkon ❤️

          • DOD

          • Do galérie DOD boli pridané fotografie.

            Rozmýšľate, kam pôjdete študovať po skončení základnej školy?

             

            Príďte sa pozrieť 5. decembra v čase od 8.30 do 12.00 do našej školy – Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej v Žiari nad Hronom. Pripravili sme pre Vás prehliadku priestorov školy, informácie o talentových skúškach a zaujímavé aktivity. Tešíme sa na Vás!

          • Remember November

          • Do galérie Remember November boli pridané fotografie.

            30. výročie Nežnej revolúcie

            Žiačky 3. ročníka pripravili pre svojich spolužiakov zo SSOŠP , ale aj pre žiakov SOA a SOŠ obchodu a služieb v Žiari nad Hronom hudobno-dramatické pásmo, ktorým si pripomenuli 30. výročie novembrových udalostí z roku 1989. V programe vychádzali zo spomienok priamych účastníkov novembrových udalostí v Žiari nad Hronom, ale zazneli v ňom aj piesne, ktoré zneli pred 30 rokmi na novembrových tribúnach. Podujatie sa uskutočnilo 25.11. v divadelnej sále MsKC.

          • Imatrikulácie

          • Do galérie Imatrikulácie boli pridané fotografie.

            Dňom 13.11. naši prváci slávnostne vstúpili do stavu študentského :-). Kým mohli pristúpiť k zloženiu imatrikulačného sľubu, čakalo ich množstvo náročných úloh. Ďakujeme druhákom za skvelú organizáciu imatrikulácií.

          • Októberfest 2019

          • Do galérie Októberfest 2019 boli pridané fotografie.

            Viac ako 400 návštevníkov tohtoročného Októberfestu svedčí o tom, že sa toto podujatie teší stále väčšej obľube. Je určené hlavne deťom materských škôl a žiakom základných   škôl. Tento ročník sa niesol v znamení jesennej atmosféry. Na malých návštevníkov čakali bohaté tvorivé dielne, pohybové hry a obľúbené maľovanie na tvár. Ako tradične nechýbala ani ochutnávka chutných produktov z jesenných plodov - hroznová a jablková šťava, bylinkové čaje, rôzne druhy koláčov a nátierok. Atmosféru jesene pripomínala aj originálna jesenná výzdoba priestorov školy.

          • Na gazdovskom dvore

          • Do galérie Na gazdovskom dvore boli pridané fotografie.

            Dňa 24.10 sa u nás konalo aj podujatie s folklórnou tematikou s názvom na Gazdovskom dvore. Toto podujatie, ktoré sa nieslo v duchu tradícií a zvykov na gazdovskom dvore v jesennom období, si pripravili študenti školy v rámci akreditovaného neformálneho vzdelávania Projekt je zmena.Návštevníkov čakali ukážky ľudových remesiel, spracovania plodov jesene, ľudových zvykov a folklórny workshop.  Toto podujatie podporilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, IUVENTA Slovenský inštitút mládeže, Rozvojová agentúra BBSK Dobrý kraj a Banskobystrický samosprávny kraj.

             

          • Európsky deň jazykov

          • Do galérie Európsky deň jazykov boli pridané fotografie.

            Dňa 27.9. sme pri príležitosti Európskeho dňa jazykov navštívili Štátnu vedeckú knižnicu v Banskej Bystrici. Žiaci 4.ZBC mali možnosť navštíviť anglickú a nemeckú študovňu a vypočuť si zaujímavosti zo sveta anglicky a nemecky hovoriacich krajín. 

          • Osrblie

          • Do galérie Osrblie boli pridané fotografie.

            Projekt je zmena

            Vybraní študenti našej školy  sa uplynulý víkend zúčastnili akreditovaného neformálneho vzdelávania Projekt je zmena v Osrblí. Počas vzdelávania sa naučili napísať malý projekt a získali nové priateľstvá. Ich výstupom zo vzdelávania je projekt s názvom Na gazdovskom dvore.

            Na gazdovskom dvore

            Nemáte pocit, že moderné vytláča všetko tradičné? Že zabúdame na naše kultúrne hodnoty? My áno. Z tohto dôvodu sme sa my,  študenti Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG v Žiari nad Hronom Vladimír Pavlovič, Ivana Hudecová a Martina Závišická, spoločne s našou pani profesorkou Mgr. Zuzana Miklíkovou a ostatnými študentmi školy rozhodli pripraviť zážitkové podujatie pre škôlkarov, malých školákov,  ale aj pre iných zvedavcov. Pútavou a hravou formou Vám priblížime život na gazdovskom dvore. Potrápite svoje prsty pri pletení košíkov, naučíte sa tlačiť kapustu do suda, vyskúšate si jednoduchý ľudový tanec a  dozviete sa, ako si naše staré mamy pričarovali lásku na celý život a mnoho ďalšieho. Tešíme sa na Vás.  

            Nás nápad a malý projekt podporili Dobrý kraj - Rozvojová agentúra BBSK n. o. a Iuventa – Slovenský inštitút mládeže.

          • Miláno

          • Do galérie Miláno boli pridané fotografie.

            Dvanásteho septembra 2019 sme niektorí po prvýkrát oledleteli na školskú exkurziu do talianskeho Milána. Po prílete sme sa presunuli do nášho hotela, kde nás ohurili nádherné balkóny s ešte krajším výhľadom. Na druhý deň sme spoznávali pamiatky Milána, samozrejme nechýbala ochutnávka typickej talianskej kuchyne. Highlightom dňa bola prehliadka slávneho Milánskeho dómu. Deň sme ukončili večernou prechádzkou po meste spojenou s nákupmi. Ráno nás zobudili slnečné lúče a my sme sa vybrali na ďalšie spoznávanie pamiatok. Poobedie sme strávili v parku a večer sme už odlietali naspäť domov. (R.Lehocká, V.Sekerešová 3.ZB)

          • Miláno

          • Do galérie Miláno boli pridané fotografie.

            Dvanásteho septembra 2019 sme niektorí prvýkrát odleteli na školskú exkurziu do talianskeho Milána. Po prílete sme sa presunuli do nášho hotela kde nás ohurili nádherné balkóny s ešte krajším výhľadom. Na druhý deň sme spoznávali pamiatky Milana, samozrejme nechýbala ochutnávka typickej talianskej kuchyne. Highlightom dňa bola prehliadka slávneho Milánskeho dómu. Den sme ukončili večernou prechádzkou po meste spojenou s nákupmi. Ráno nás zobudili slnečné lúče a my sme sa vybrali na ďalšie spoznávanie pamiatok. Poobedie sme strávili v parku a večer sme uz odlietali naspäť domov. (Radka Lehocká, Vanessa Sekerešová 2.ZB)

          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že vo štvrtok 19. septembra 2019 sa uskutoční rodičovské združenie so začiatkom o 16,00 hod. Tešíme sa na Vašu účasť.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola pedagogická EBG
      • Brezno: 048/6111992 Žiar nad Hronom: 045/6716087; 0948 671 608
      • Školská 5, 977 01 Brezno elokované pracovisko Námestie Matice slovenskej 23, 965 01 Žiar nad Hronom Slovakia
      • 42004802
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje