• Obnovenie karty ISIC

          • Vážení študenti, aby ste mohli využívať svoju kartu ISIC aj v novom školskom roku, je potrebné predĺžiť jeho platnosť. Postupovať budete v nasledovných dvoch krokoch:

            1. Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10 eur u Vášho triedneho učiteľa

            2. Pošlite SMS v hodnote 3 eurá na číslo 8844 v tvare TC medzera Priezvisko medzera číslo čipu (uvedené na preukaze) a následne priložte preukaz k terminálu v škole

            Výhody karty ISIC:

            1. zľavy na viac ako 150 000 miestach na Slovensku a vo svete

            2. nárok na výhodný ISIC paušál

            3. univerzálna karta pre MHD, SAD aj vlakovú dopravu

          • Začiatok školského roka 2020/2021 v dennom aj pomaturitnom štúdiu

          • Milí študenti, prichádza nový školský rok a s ním sú spojené aj určité protiepidemiologické opatrenia.

            Školský rok pre denných študentov sa začína dňa 2.9.2020 o 9.00, pre externých študentov dňa 4.9. 2020 o 13,15.

            Žiaci sa zúčastnia ranného filtra (meranie teploty) a následne pôjdu do svojich tried. Každý žiak musí mať so sebou vyhlásenie o bezinfekčnosti a vyplnený dotazník (v prílohe), ktoré musí odovzdať triednemu učiteľovi. Do odvolania platí odporúčanie, že každý žiak si má so sebou do školy priniesť dve rúška, papierové vreckovky a dezinfekčný gél. V prípade, že školu preruší na viac ako tri dni, je potrebné priniesť nové vyhlásenie a dotazník.

            Rovnaké opatrenia sa týkajú aj externých študentov, pre ktorých školský rok začína 4.9.2020 o 13.15.

            Ďalšie informácie ohľadom organizácie školského roka budú študentom sprostredkované prostredníctvom triednych učiteľov.

             

            https://ucimenadialku.sk/user/pages/02.usmernenia/01.otvorenie-skolskeho-roka-2020-2021/stredne-skoly/Priloha-4-Dotaznik-a-vyhlasenie-zakonneho-zastupcu-alebo-plnoleteho-ziaka.pdf

             

            https://ucimenadialku.sk/user/pages/02.usmernenia/01.otvorenie-skolskeho-roka-2020-2021/stredne-skoly/Priloha-5-Vyhlasenie-zakonneho-zastupcu.pdf

             

             

          • Druhé kolo prijímacieho konania

          • Na základe prerokovania na pedagogickej rade, riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG v Brezne elokované pracovisko v Žiari nad Hronom, rozhodol o uskutočnení prijímacieho konania na nenaplnený počet miest (druhý termín) v dennom štúdiu odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo. Kritériá prijímania si môžete prečítať po kliknutí na nasledujúci odkaz:

            Všetky súbory, ktoré budete posielať do 19.6.2020 na emailovú adresu ebgziar@gmail.com, pomenujte svojím menom a priezviskom.

          • Rozlúčka s maturantmi

          • Do galérie Rozlúčka s maturantmi boli pridané fotografie.

            Dňa 28.5. si naši maturanti pred posledným odchodom zo školy symbolicky zazvonili na zvonček. Prajeme im veľa úspechov v živote a dúfame, že budú na svoje stredoškolské časy spomínať s láskou.  

          • Informácie pre uchádzačov o pomaturitné štúdium 

          • Vážení uchádzači, v školskom roku 2020/2021 otvárame pomaturitné štúdium v odbore Učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo. Prihlášky na pomaturitné štúdium je potrebné odoslať do 31.5.2020. V súvislosti so súčasnou situáciou prihlášky nemusia byť potvrdené lekárom. Zatiaľ platí termín talentových skúšok 23.6.2020. Podrobnejšie informácie o talentových skúškach nájdete v sekcii Uchádzači o štúdium. 

          • Rozhodnutie o termínoch a organizácii internej časti maturitnej skúšky v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky určuje termíny a organizáciu internej časti maturitnej skúšky v stredných školách nasledovne:

            1. Vyučovanie sa pre posledné ročníky v stredných školách končí 7. mája 2020.

            2. Vysvedčenie posledného ročníka strednej školy vydá stredná škola spolu s maturitným vysvedčením najneskôr 30. júna 2020.

            3. V školskom roku 2019/2020 sa na gymnáziách, stredných odborných školách, konzervatóriách, školách umeleckého priemyslu a stredných športových školách interná časť maturitnej skúšky vrátane teoretickej časti a praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky vykonáva administratívne.

            4. Administratívne vykonanie internej časti maturitnej skúšky sa uskutočňuje nasledovne:

            1. Hodnotenie v predmete internej časti maturitnej skúšky sa získa ako aritmetický priemer známok z tohto predmetu alebo skupiny príbuzných predmetov. Do aritmetického priemeru známok sa započítajú koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov.

            2. Výsledné známky sprístupní škola plnoletému žiakovi alebo zákonnému zástupcovi neplnoletého žiaka do 12. mája 2020.

            3. Ak plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka do 15. mája 2020 nevyjadrí svoj nesúhlas s výslednou známkou z niektorého predmetu internej časti maturitnej skúšky, stredná škola vystaví žiakovi maturitné vysvedčenie. V tomto prípade plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka nemôže požiadať o vykonanie internej časti maturitnej skúšky podľa bodu 11.

            Ak plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka nesúhlasí s výslednou známkou z niektorého predmetu maturitnej skúšky a do 15. mája 2020 písomne oznámi nesúhlas strednej škole, žiak vykoná internú časť maturitnej skúšky z tohto predmetu podľa bodu 11.

            4. Administratívne vykonanie internej časti maturitnej skúšky sa nevzťahuje na predmet dobrovoľnej maturitnej skúšky.

            5. Žiadosť o uskutočnenie internej časti maturitnej skúšky z dobrovoľného predmetu môže plnoletý žiak alebo zákonný zástupca neplnoletého žiaka písomným oznámením zrušiť do 7. mája 2020, inak sa interná časť maturitnej skúšky z dobrovoľného predmetu vykonáva podľa bodu 11.

            6. Interná časť maturitnej skúšky sa koná v termíne od 25. mája do 13. júna 2020 pre žiakov, ktorí nesúhlasia s výslednou známkou podľa bodu 4.6. alebo neboli administratívne hodnotení.

             

             

          • Oznam riaditeľa školy 

          • Vážený pedagogický zbor, milé študentky a milí študenti  SSOŠP EBG!

            Brezno 25.03.2020

                        Život prináša rôzne chvíle a situácie, nie na všetky sa dá pripraviť. Momentálne nás všetkých zaskočila situácia, ktorá sa nás všetkých bez rozdielu dotýka a zasahuje do našich životov. Je dôležité  bojovať,  prispôsobiť  sa a v svojej snahe  vytrvať. Nikto nevie totiž predpokladať, ako dlho bude momentálna situácia trvať.

            Dostávame príležitosť na previerku vlastného JA.

            Bojovať je potrebné proti vírusu dodržiavaním všetkých všeobecne známych nariadení a krokov tak, aby nedošlo k nakazeniu seba alebo našich blízkych.

            Prispôsobiť sa znamená okrem iného aj iným spôsobom ako doteraz plniť svoje povinnosti. Jednak domáce a aj školské. Nie je čas na falošné "hrdinstvá" typu ignorácie  online vyučovania alebo nepracovania na úlohách zadávaných pedagógmi. Ináč povedané, každý má venovať maximálne úsilie štúdiu v takýchto podmienkach, aké momentálne máme. Je dôležité a potrebné byť zodpovedný hlavne voči sebe, vyhradiť si pevný čas na samoštúdium a v tomto úsilí vytrvať.

            Minister školstva uviedol /24.03.2020/, že táto situácia nekončí 30.03.2020, ale trvá ďalej, až do odvolania. Čo to znamená ?

            Že tak skoro do školy ešte nepôjdeme.

            Ďalej uviedol, že štvrtákom sa v tomto školskom roku definitívne odpúšťajú písomné maturitné skúškyVšetky dôležité termíny sa presúvajú a budú upravené v závislosti od termínu ukončenia tejto krízovej situácie.

            O všetkom Vás budeme priebežne informovať na našich webových stránkach.

            Na záver dôležité upozornenie:

            Rozhodnutie:  Menom riaditeľa školy som zadal vyučujúcim  povinnosť  viesť a  vyhodnocovať  Vašu aktivitu v tomto období. To znamená, že Vaša neospravedlnená neúčasť na online vyučovaní, nezapájanie sa do domácej prípravy, neriešenie úloh a testov môže znamenať komisionálne preskúšanie.

             Toto rozhodnutie nadobúda platnosť dňom zverejnenia.

             

             

             

          • Vzdelávanie  dištančnou  formou až do odvolania

          • Počas prerušenia vyučovania budú žiakom od pondelka prostredníctvom systému EDUPAGE zadávané úlohy na vypracovanie – pri každej úlohe bude zadaný čas na vypracovanie, vypracované úlohy žiaci posielajú jednotlivým vyučujúcim na mail.

            O prípadných zmenách vo vyučovaní budú žiaci 1. - 4. ročníka a pomaturitného štúdia informovaní prostredníctvom elektronickej pošty, resp. prostredníctvom webstránky.

          • Prerušenie vyučovania

          • Na základe odporúčania BBSK a rozhodnutia zriaďovateľa našej školy sa preruší vyučovanie z dôvodu šírenia koronavírusu. 

            Žiakom 1. - 4. ročníka a študentom pomaturitného štúdia sa ruší vyučovanie v dňoch 12.3. - 13.3.2020.

            V súvislosti s opatrením proti šíreniu nového koronavírusu bude vyučovanie vo všetkých školách a školských zariadeniach na Slovensku prerušené od 16. do 27. marca.

          • Ako sa správať počas prerušenia vyučovania?

          • Prosíme rodičov aj študentov, aby prerušenie vyučovania nechápali ako prázdninové voľno, ale ako mimoriadnu situáciu. Počas prerušeného vyučovania odporúčame dodržiavať výzvy Ministerstva zdravotníctva SR a podľa možností ostať vo svojich domovoch. 

          • Romantický ples

          • Do galérie Romantický ples boli pridané fotografie.

            Dňa 31.1.2020 sa na našej škole uskutočnil Romantický ples. Niesol sa v znamení dobrej zábavy, bohatého programu a štedrej tomboly. Plesom nás sprevádzal známy moderovátor Matúš Krnčok. 

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Do galérie Olympiáda zo slovenského jazyka boli pridané fotografie.

            Znova máme úspešnú "olympioničku"

            Stala sa ňou žiačka 2.ZBC - Táňa Hocková, ktorá sa 13.2.2020 vo Zvolene zúčastnila Krajského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. V silnej konkurencií obsadila v kategórii B pekné 2.miesto. Blahoželáme.

          • Valentínska kvapka krvi 5.2.2020

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli darovať kus seba, aby zachránili iných...

            Dňa 5.2.2020 sa v priestoroch našej školy pod záštitou SČK v Žiari nad Hronom konala Valentínska kvapka krvi. Okrem našich študentov sa kus seba rozhodli podarovať aj študenti Súkromnej obchodnej akadémie DSA a študent gymnázia. Vďaka pracovníkom NTS v Banskej Bystrici prebehla celá akcia v príjemnej atmosfére. Občerstvenie pre darcov zasponzorovala Kremnická pekáreň.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme.

    • Kontakty

      • Súkromná stredná odborná škola pedagogická EBG
      • Brezno: 048/6111992 Žiar nad Hronom: 045/6716087; 0948 671 608
      • Školská 5, 977 01 Brezno elokované pracovisko Námestie Matice slovenskej 23, 965 01 Žiar nad Hronom Slovakia
      • 42004802
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje